Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

onsdag, juli 25, 2012

Höstanemon again


Sommaren fortsätter ..... sååå underbart och efterlängtat ......även om jag själv inte har semester så är det ändå skönt med sol och värme! Du som har semester kan ju njuta ordentligt nu :) Eller som Mr Sommar (Tomas Ledin) sjunger ..... sommaren är kort det mesta regnar bort ...... sååå passa på och njut just nu :)


Hetsa inte upp dig över småsaker är som jag nämnt tidigare här på bloggen en bok skriven av Richard Carlson som jag tycker är väldigt tänkvärd på många sätt. Han tar upp 100!! olika sätt att hindra småsaker från att ta överhanden. Jag kommer att fortsätta att ta upp punkterna i denna boken här lite då och då på bloggen. Här kommer 5 punkter till från boken .......


11. Tänk dig att alla är upplysta utom du


12. Låt andra ha "rätt" för det mesta

(handlar mer om att inte lägga så mycket energi på att försöka få andra att tycka att man har rätt - och inte att vara en velig nickedocka som inte har en egen åsikt)

Det är ok att tycka olika och ändå respektera och tycka om varandra (eller som min fd och jag brukade säga till varandra lite skämtsamt : vill du ha rätt eller vara lycklig ?? :) Jag är hellre lycklig .... :) Han ville hellre ha rätt ..... nej detta var skämt :))) ..... vi ville båda hellre må bra och känna Lycka än att "ha rätt". Mycket av maktkampen som tyvärr kan uppstå i olika relationer försvinner om man tänker så istället ....


                             13. Bli mer tålmodig


14. Gör tålamodsövningar ......övning ger färdighet :)

Vem behöver inte träna på detta!! ?? :) Senast idag fick jag ta ett djupt andetag och försöka ha mer tålamod i en situation som uppstod ...... gick ganska bra .... men man är inte mer än människa .... detta är en punkt som jag verkligen ibland behöver träna mig i ..... :) 


15. Ta initiativet till kontakt och visa välvilja

Alla har vi olika saker vi kan bli bättre på om vi vill .... och det är väl härligt att vi är olika och inte perfekta?!

Har du något som Du vill bli bättre på ?


Kent - Utan Dina Andetag
                  

Ha det Bäst!  Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar