Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

söndag, april 01, 2012

Växternas Värld Del 1 Vad är en Växt?

 Livet på vår jord delas ofta upp i två stora riken:
Växtriket och Djurriket men det är faktiskt lättare att känna igen en växt en att definiera den. Men de större formerna har dock vissa klara karaktärsdrag gemensamt - de består av rötter med fäste nere i jorden och ett slags luftskott, stjälken eller stammen, oftast med gröna blad.

Blomväxterna, den grupp som de flesta av oss förmodligen känner bäst, åstadkommer vid vissa tider på året blommor och ur dessa utvecklas  sedan frön och frukter. Generellt sett skiljer sig växterna från djuren genom att de är stationära och själva tillverkar sin föda med ljusenergins hjälp, istället för att leva på andra växter eller djur.

Blomväxterna indelas i två huvudgrupper: enhjärtbladiga och tvåhjärtbladiga. Den största och mest iögonfallande skillnaden mellan dem är ett hos de enhjärtbladiga löper bladens "nerver" parallellt, medan de hos de tvåhjärtbladiga växterna strålar ut i ett komplicerat nät. Både de enhjärtbladiga och de tvåhjärtbladiga växterna omfattar växter av de mest skilda utseenden. Men hur de än varierar, har de allesammans blommor och fortplantar sig genom frön.


Kul att du tittat in på min blogg - jag kommer framöver att fortsätta lite då och då med inlägg om bla Växternas färgvärld, blomväxtens olika delar, Blommans roll i växtens liv,
fotosyntesen mm  ----- kul om du följer med på detta :) ....... mirakel som jag tycker att det är!

Ha en skön Söndag (Idag är det ju 1:a april   .....   april, april din dumma ..... gäller kanske att vara extra uppmärksam idag så man inte blir lurad ..... :)

Detta inlägg var inte något aprilskämt iallafall  .........

Lev Väl och Var rädd om Dig!

Så ses vi förhoppningsvis igen ...:)2 kommentarer:

  1. Jag kommer att följa din växtskola :) Ha en fortsatt bra söndags kväll!

    //Veronica

    SvaraRadera
  2. Lovely image, very magical! Thanks for stopping by, Laura

    SvaraRadera