Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

måndag, april 30, 2012

Bukettanemoner I like .......

Blommorna är röda, rosa, vita eller blå och populära till blomster arrangemang även om hållbarheten endast är 3-5 dagar. Ofta säljs de i en färgblandning med enkla blommor under namnet "De Caen"

Förökas helst med frö under loppet av två år erhålls rotknölar som är dugliga till blomning. Förodlas 6-8 veckor för planerad utplantering när frostrisken är över. Låt knölarna först ligga ett dygn i ljummet vatten. Plantera dem 3-5 cm djupt i krukor med blomjord, placera ljust och mycket svalt.

Det är viktigt att inte sätta knölarna djupare än 5 cm för då kanske de aldrig orkar upp. Kan även direkt planteras men förodling ger tidigare blomning.

Trivs bäst i sol men halvskugga fungerar också. Genomvattna vid torka och klipp bort överblommande blommor efter hand så kan blomningsperioden förlängas.

Är inte härdig utan behöver övervintra frostfritt - så när de har blommat och vissnat ner så plockas de in och lagras torrt. De kan lagras i flera år utan att förlora sin förmåga att gro på nytt.

Ska erkänna att jag har slarvat med att ta in dessa över vintern och peppar peppar ta i trä ..... (heter det va?:)) så har de faktiskt klarat detta till min stora glädje! Kanske för att jag bor i södra Sverige .....  Who knows ?

Tack för titten!

Lev Väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar