Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

onsdag, april 24, 2013

Outside the box


Inside the box or outside the box ;) 

Visst är mitt nya skrin fint!?


Ja visst är det bra att tänka outside the box!? 


"Thinking outside the box eller Att tänka utanför ramarna är att tänka annorlunda, okonventionellt eller från ett helt nytt perspektiv. Frasen hänvisar ofta till ett nytt, kreativt och smart tänkande.
Ibland kallas denna typ av tänkande lateralt tänkande. Frasen eller klichén, har på senare tid blivit vanligt förekommande i affärsmiljöer, bland annat av företagskonsulter. Frasen har också gett upphov till ett antal reklamslogans"
                                                                        (Källa Wikipedia)"Lateralt tänkande är ett otraditionellt angreppssätt av en frågeställning, som i vissa fall kan ge oväntade enkla lösningar på svåra problem.
Begreppet myntades av Edward de Bono i hans bok The Use of Lateral Thinking från 1967 och utvecklades vidare i Lateral Thinking från 1970.
Tekniken för lateralt tänkande handlar mycket om att hitta nya infallsvinklar på ett problem. Jämfört med traditionell problemlösning läggs därför mer tid på att fundera på olika sätt att betrakta problemet innan man ger sig in i själva arbetet med att hitta lösningar. Lateralt tänkande är motsatsen till vertikalt tänkande. Poängen med det laterala tänkande är att hitta många lösningar eller synsätt medan det vertikala tänkandets syfte är att finna den bästa lösningen. Förhållandet mellan lateralt och vertikalt tänkande är alltså komplementärt, båda behövs t ex i en problemlösningsprocess"

                                                                                                     (Källa Wikipedia)


Visst är skrinet underbart .....Förnya, Vara nyfiken, Förändra, Se möjligheter, Vara openminded, Vilja och Våga Växa som människa, Utveckla sig, Försöka att ha så lite fördomar som möjligt, Våga känna tillit både till sig själv, andra människor och situationer, Se det Magiska i livet som trots allt finns där även om man lätt glömmer bort detta  .......... är något av allt det som jag associerar till thinking and acting Outside the box

Ibland är det faktiskt det enkla som är det bästa ........ ofta komplicerar vi saker o lösningar förmycket ......... make it simple :)


När jag köpte skrinet så fanns det fantastiskt goda handgjorda chokladpraliner i ......
fast jag köpte detta endast för att jag ville ha skrinet ;)

Kärlek vid första ögonkastet var det ;)


Visst är baksidan också underbar .......  som ett gammalt vykort :) Önskar Dig en fin dag!  Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar