Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

tisdag, april 23, 2013

Musik på bloggen igen :)


Visst är det söta små "Godispåsar" med blommor ? 
  

Mmmmmm


Det är en speciell känsla med hyacinter i bukett tycker jag :) tyvärr är dessa ofta
ganska dyra att köpa. Denna gången nöjde jag mig med att njuta av dessa och
fotografera ljuvligheterna :)

Nu är Hyacinterna på friland på G ........ Lovely


Ja jag skulle berätta vad som hänt med nedladdningen från youtube till blogger.
Kanske någon har råkat ut för samma ?
Tidigare var det väldigt smidigt att dela från youtube
till olika kanaler typ twitter, fb, blogger mm. Det var bara att välja
dela och därefter välja vilken kanal som det skulle delas till genom att
klicka på respektive ikon. Lätt som en plätt!

Det är fortfarande lätt som en plätt att dela men inte till Blogger längre :(
har testat detta på nytt idag och det går att dela på det vanliga sättet till alla
kanalerna utom just till Blogger!

Förstår inte denna ändring som inte gör det bättre eller mer användarvänligt ......  som väl borde vara syftet med en ändring! Undrar vad skälet är ....... Om du kära läsare vet enlighten me please!
Tack på förhand :)

Tidigare när man delade till blogger så hamnade youtube klippet automatiskt som ett utkast på bloggen som man kunde spela upp precis som på youtube ....... och publicera detta på bloggen eller låta det ligga kvar som utkast så länge. Eller naturligtvis publicera det direkt dessa båda val fanns i alla fall.

Nu med den nya ändringen så (i allafall den lösning som jag och två väldigt tekniska personer som jobbar med att vara behjälpliga vid olika "webb tekniska frågor" mm. Dock är ingen av dessa bloggare men kan mer om system etc än vad jag själv kan :) kom fram till) ....... så måste man gå via ett blogginlägg och där välja ikonen: infoga en video, därefter välja videon och den kan sparas i blogginlägget men .....  youtubeklippet blir bara en bild och det går inte att lyssna på youtube klippet förrän det publiceras på bloggen!

Det tog ett tag innan vi upptäckte detta ....... det är lätt "tyckte vi i allafall" att undra varför man inte bara kan spara youtubeklippet på bloggen som tidigare och lyssna på detta oavsett om man ska publicera detta nu eller senare! Det är inte självklart (för oss iallafall :)))) att man kan förstå att det blir rätt och går att lyssna på klippet först när man publicerat detta. Det är väldigt lätt att få uppfattningen att det är något annat som är fel vid delningen och så slutar man att försöka den vägen redan innan man publicerat inlägget! Så var det för mig när jag försökte hitta hur man skulle gå tillväga för att dela efter denna ändring .......

Pedagogiskt ? ..... Nej!  användarvänligt ? ......Nej!

Hur ska man "förstå" detta ??

Det tog tiiiid att klura ut detta och det skedde "by accident" att det blev rätt för en av oss råkade publicera inlägget (testet) och då såg vi att youtube klippet ändrades till spelbart, och text o ram lades till i klippet ....... först då alltså som det var innan denna ändringen!

Ja det var bra att få reda på detta ...... då jag helt plötsligt inte kunde dela musik till bloggen ..... nu är det problemet löst :)  Visst är de härligt när frågetecken rätas ut!?

Kanske detta kan hjälpa någon annan som eventuellt råkat ut för detta.

Nu funkar det som sagt igen att dela musik till blogger men det går fortfarande inte att lyssna på klippet i utlägg ....... Ja det viktiga är ju att jag nu vet hur det funkar ...... fast det var ingen ändring till det bättre tycker jag iallfall!

Ligger väl något bakom ändringen ...... frågan är vad ?Ha det Bäst!  Kram

2 kommentarer:

  1. Pröva lilla rubriken Dela, välj "Bädda in" och klistra in koden för inbäddning direkt i ditt blogginlägg, det är en html-kod. Det borde funka. Testa.

    SvaraRadera
  2. Hej Bettina! Tack för ditt tips! men detta har jag testat tidigare och det fungerade inte. Får kanske göra ett nytt försök igen :)

    SvaraRadera