Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

torsdag, november 08, 2012

Längtan :)

Dagens bilder är tagna i Pildammsparken i Malmö en dag då hösten var på G


Idag är bloggtemat Längtan eller Longing for om det känns bättre :) Vad är då Längtan?


Ja det är ju ett oerhört stort begrepp och vi kan ju längta efter många olika saker, händelser, ting eller vad Vi vill kalla det för :)


Det viktiga tror jag är att vi Längtar efter något och inte vad det är! Men visst är det en speciell känsla som infinner sig när man längtat efter något/någon och ens längtan införlivas?!


När man har fått Längta så blir känslan extra stark när det man längtat efter händer, sker, "slår in" :) Jag tror inte vi skulle uppskatta om vi kunde få eller ha allt som vi längtar efter/önskar oss alldeles för lätt eller helt utan ansträngning :)


Längtan kan ju vara stora saker eller händelser eller små vardagliga saker eller händelser. Ibland bara så enkelt som längtan efter en kopp te eller kaffe :) 


Det är inte alltid så lätt att veta vad vi längtar efter.Tillåter Du dig att känna efter vad just Du längtar efter? Själv tror jag att vi ibland måste sänka tempot för att hinna med och helt enkelt känna in vad det är vi vill och längtar efter.

Sedan kan det vara mer eller mindre lätt att kommunicera ut vår längtan om det vi längtar efter även involverar andra människor, andra kan inte läsa våra tankar ....... Ja iallafall inte alla tankar :))) ........

Men visst är det härligt att få Längta :) ..... bara inte Längtan varar för länge ........ :)


För några år sedan var jag på en fantastisk föreläsning med Patricia Tudor-Sandahl och Åsa Jinder i en vacker kyrka pratade de om Livet, Kärleken och en hel del annat! Åsa Jinder avslutade med att sjunga "Av Längtan till Dig" som jag tycker är mycket vacker. Tror inte något öga var "riktigt torrt" :) då hon beskrev bakgrunden till denna fina sång!      Åsa Jinder Av längtan till Dig

                 

Åsa Jinder har många strängar på sin lyra :) hon är Riksspelman, nyckelharpist, författare, föreläsare, kompositör, producent och artist mmBifogar två Länkar om Längtan för Dig som vill Läsa mer :)


Här en länk till Bob Hanssons Tankar kring Längtan:

http://blogg.passagen.se/bobhansson/entry/l%C3%A4ngtanUnder ytan finns din genuina längtan av Coachen Mia Lehndal:

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/under-ytan-finns-din-genuina-langtan_5843973.svd


Ha det Bäst!  Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar