Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

tisdag, juni 12, 2012

Praktbetonika

I skrivande stund så är Solen tillbaka i Malmö ..... kanske sommaren är på väg tillbaka nu?! Hoppas på detta!! Denna Praktbetonika som är perenn fanns också i min oas före mig! :) Jag tyckte om de hjärtformade bladen som är mycket dekorativa och blomman är också fin tycker jag!

Min tanke är att ha mest perenner i min oas det finns många vackra sorter och dessutom är dessa ju lättskötta! Sedan blandar jag med en del ettåringar ..... och tvååringar som tex Borstnejlikan blommar inte bara i två år utan de förökar sig själva lätt med frö ..... lättskött och praktiskt! Borstnejlikan sprider sig inte överallt så lätt som vallmo utan den återkommer från år till år på samma ställe ...... och vill man så är den lätt att plantera på andra ställen men den blommar först andra året då! I år har jag dessutom förkultiverat Borstnejlika som ska planteras ut på friland senare på säsongen ..... och sedan blommar den först nästa år ..... och sedan ... år efter år ..... I like!! :)


Praktbetonika som jag inte kände till innan ..... kul när man upptäcker nya växter ..... i detta fallet hade jag inte valt den själv .... den bara fanns där före mig :)) och den får stanna kvar!
Lev väl!  Kram

2 kommentarer:

 1. Tack för att du lagt ut bilder på denna lilla skönhet! :) Nu får den stanna kvar i rabatten och slipper klassas som ogräs som jag/vi trodde att det var.

  Vilken härlig blogg du har! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad kul att du tittat in hos mig och lämnat en kommentar :) Roligt att ni fick information om er växt och att ha fått bidra till att den får leva vidare känns riktigt bra :) Lycka till med er Praktbetonika!

   Radera