Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

fredag, juni 15, 2012

Nostalgi!

Visst är väl vissa blommor nostalgiska för oss?! Själv har jag en del sorter som jag tycker så där speciellt om ...... kanske inte för att de är vackrare än vissa andra ..... utan mer för känslan dessa ger en! Kan inte beskriva det på något annat sätt!

För min egen del är detta bland annat Lejongap ..... sådde lejongap redan som barn och tyckte om dessa ....... och känslan är kvar än idag ..... har gärna Lejongap i min oas!

Lejongap med sina munformiga blommor i långa klasar ..... I like:) och som lätt självsår sig år från år ..... i år har jag sått en del nya som nu bara är små plantor utplanterade på friland! Häromdagen när jag var hos frukt o grönsakshandlaren som också säljer blommor sååååå hade han även lejongap i en fin färg och naturligtvis slog jag till! Hur kan dessa kosta bara 10:-/ planta visserligen är vissa av blommorna lite vissna men det kommer ju nya hela tiden! Så nu har jag varit där igen och köpt upp alla de hade i affären! :)

Dessa förgyller nu min oas ..... kunde inte vänta tills mina egenodlade började blomma!

Annars är tex Pelagoner en nostalgisk blomma för vissa vet jag ...... och då gärna en speciell färg också tex Mårbacka vet jag en vän som känner speciellt för och vill ha denna för att riktig sommar feeling ska infinna sig!

Känner Du igen Dig i detta - har du också sådana blommsorter? :)    

 Här är en del av de nyinköpta lejongapen!
Här kommer lite nostalgisk musik också!  Ha en fin dag!

         Aretha Franklin - I say a little prayer

                   

Lev väl Kram

2 kommentarer:

  1. Visst har olika blommor olika känsla i en. Lejongap var en sån blomma jag tyckte mycket om när jag växte upp de var inte så vanliga där jag bodde då. Nu mera har vyerna vidgats mycket för mej inom blomservärlden och jag får nya favoriter som ger just mej den där lilla extra känslan. Fint med dina rosa Lejongap är mest van de gula. Kram Katta

    SvaraRadera
  2. Oh, I just love snapdragons! The flowers are so pretty and dainty.

    SvaraRadera