Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

fredag, maj 22, 2015

Äntligen dags för Syrenfrossa!Nu blommar Syrenerna och det är Hänryckningens tid


Inte svårt att bli hänryckt av allt vackert just nu ;)


Glöm inte att stoppa näsan i dessa och njuta av den 
underbara och nostalgiska doften ;)


Den som inte är troende förknippar vanligen pingsthelgen
 med bröllop, blommor och utflykter i den vackra naturen.
Googlade varför vi egentligen firar Pingst och här nedan
 är en del av vad jag fann ;)


I'm Linking to Floral Friday Fotos

http://floralfridayfoto.blogspot.se/


Welcome to Visit and Enjoy ;)Pingst


Pingsten är kyrkans tredje stora helg vid sidan av jul och påsk. Ordet pingst som betyder ”den femtionde”, kommer av grekiskans pentekosté. Det var från början namnet på den femtio dagar långa perioden mellan påsk och pingst. Påsken, kyrkans största högtid, firas nämligen under åtta veckor. Många dop, vigslar och konfirmationer firas under pingsten. Därför hör vita kläder och ljusgröna björkar samman med denna helg. 

Varför firar vi pingst?

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus sina lärjungar. Men han övergav dem inte.

- Jesus berättade för sina lärjungar att han inte skulle vara med dem som tidigare. Istället skulle han sända den heliga Anden för att vägleda dem. Anden kan ses som Guds osynliga närvaro eller vilja på jorden, säger Karin Sundmark, stiftsadjunkt för gudstjänstutveckling i Lunds stift.
Pingsten kallas ibland för kyrkans födelsedag. Lärjungarna var samlade i Jerusalem och tio dagar efter himmelsfärden kom den heliga Anden över dem som Jesus lovat. Händelsen skildras i Apostlagärningarna 2 i Nya testamentet. Lärjungarna kunde nu tala många olika språk och människor fick höra om Guds gärningar på sitt eget modersmål.
- Lärjungarna kände att Gud var med dem och de vågade ge sig ut i världen. Ibland kallas Anden för Guds vind eller skaparvinden.

Anledningen till att kristna firar pingst är att den helige Ande blev utgjuten över lärjungarna i Jerusalem så som Jesus hade lovat.

När Jesus hade uppstått ur sin grav efter att ha blivit dödad tre dagar tidigare, visade han sig för många under fyrtio dagar innan han blev upptagen till himlen.

Han visade sig för lärjungarna flera gånger och talade med dem om Guds rike. Vid ett tillfälle när han åt tillsammans med dem befallde han dem att stanna kvar i Jerusalem och invänta dopet i helig Ande.

Tio dagar efter Jesu himmelsfärd blev den helige Ande utgjuten över lärjungarna. Löftet om dop i den helige Ande uppfylldes och har fortsatt att uppfyllas genom århundradena ända till denna dag. Ännu idag utgjuts den helige Ande över de troende.

I början var pingsten en gammal judisk skördehögtid som man firade femtio dagar efter påsk. Senare firade man det till minne av hur Gud gav sitt folk de tio buden på Sinai berg.

Pingsten var en av de stora helger då judar vallfärdade till Jerusalem.

När den helige Ande blev utgjuten i Jerusalem på pingstdagen för cirka 2.000 år sedan fanns det därför många judar i Jerusalem från olika länder som talade många olika språk. När lärjungarna på pingstdagen var församlade i bön hördes plötsligt från himlen ett dån som av en stormvind. Tungor som av eld visade sig på var och en av dem och de blev uppfyllda av helig Ande och började tala om Guds väldiga gärningar på språk som de i vanliga fall inte kunde, men som den helige Ande inspirerade dem till.

              

Ha det Bäst!  Kram

PS: Och som sagt Glöm inte att stoppa näsan i 
och Njut av Doften ;)

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder! Man nästan känner syrendoften!
    Gläder mig också att du skriver om pingsten!
    Även om vi älskar blommor och njuter av naturen i svensk försommartid, så får vi inte tappa pingstens stora budskap. Vi får tro på en Gud som kan fylla oss med liv, kärlek och kraft! Lisbeth

    SvaraRadera
  2. Syrener doftar så ljuvligt. Ha en skön helg.

    SvaraRadera