Kul att Du tittar in hos mig!

Lämna gärna ett spår efter Dig :)

Tack för besöket och Välkommen åter!

onsdag, oktober 31, 2012

Vallmo & Affirmationer :)Vilka tankar får just Dig att må bra? Tankar om kärlek, uppskattning, tacksamhet, glada barndomsminnen? Tankar där Du jublar över att Du lever och där Du kärleksfullt välsignar Din kropp?


Uppskattar Du verkligen stunden som är och blir Du entusiastisk inför morgondagen? Att tänka den här sortens tankar är en kärlekshandling mot Dig själv, och när Du ger kärlek till Dig själv skapar det mirakel i Ditt liv.


Så låt oss sätta igång med affirmationerna. Att göra affirmationer är att medvetet välja att tänka särskilda tankar, som ska skapa positiva resultat i framtiden. De skapar en brännpunkt som kommer att låta Dig börja förändra Dina tankar.

 

Det är som jag nämnt tidigare på bloggen viktigt att Du alltid uttrycker Dina affirmationer i presens (nutid) och utan motsägelser. Typiska affirmationer börjar till exempel med: "Jag har ......." eller "Jag är ......." Om man säger "Jag ska .......", "Jag kommer att ha ......", då stannar Din tanke där borta i framtiden. Det är naturligtvis lättare att tänka positiva affirmationer när Du mår bra.


Jag vill också påpeka att när jag talar om resultat av att tänka positivt så gäller detta "friska individer" all respekt för olika sjukdomstillstånd tex psykiska sjukdomar, despression mm då hjälper det naturligtvis inte att tänka positivt och affirmera! I dessa fall är det ju andra faktorer som spelar in och när "hjärnans kemi" inte fungerar så hjälper det inte att bara tänka positivt utan då är det annan behandling som behövs.


Försök Tänk så här: Varje tanke Du tänker räknas, så slösa inte bort dina dyrbara tankar. Varje positiv tanke för gott med sig in i Ditt liv. Varje negativ tanke knuffar bort det goda - den håller det precis utom räckhåll för Dig. Alltför många negativa tankar skapar en barriär mot positiva affirmationer.


Om du till exempel säger "Jag vill inte längre vara sjuk" är det inte en affirmation för bra hälsa. Du måste tydligt klargöra vad Du vill. "Jag accepterar perfekt hälsa nu"

Man hör en del människor som säger: "Livet är pest"(vilket är en fruktansvärd affirmation) Kan Du föreställa Dig vad för slags upplevelser det påståendet drar till sig? Naturligtvis är det inte livet som är pest, det är tankarna som är pest. Den tanken hjälper en att må hemskt dåligt. Och när man mår så dåligt kan inget gott komma in i ens liv.


Slösa inte tid med att ange dina begränsningar som skäl: dåliga förhållanden, problem , sjukdomar, fattigdom och så vidare. Ju mer Du pratar om problemet, desto mer förankrar Du det. Skyll inte andra för det som tycks fel i Ditt liv - det är bara ytterligare ett slöseri med tid. Kom ihåg att Du lyder under lagarna i Ditt eget medvetande, Dina egna tankar och Du drar till Dig särskilda upplevelser som resultat av hur Du tänker.


När Du ändrar ditt tänkesätt kommer allt i Ditt liv att förändras. Du kommer att blir förvånad och förtjust över att se hur människor, platser, saker och omständigheter kan förändras. Att skylla på annat är bara ytterligare en negativ affirmation och Du behöver inte slösa bort dina dyrbara tankar på det. Lär Dig istället att förvandla dina negativa affirmationer till positiva.

Om Du blir nyfiken och väljer att prova så vill jag önska Dig Lycka Till! Eller Du kanske redan har provat och upptäckt vad positiva tankar kan förändra mycket i livet :) Då är detta inga nyheter alls ...... men förhoppningsvis en påminnelse om att fortsätta med detta "tänket".

Jag är den första att säga att detta låter enkel men det är inte så enkelt i praktiken ...... då vi så lätt faller tillbaka i gamla hjulspår :)))


              Gary Moore  Still Got the BLUES
             

Lev Väl!  Kram  Nu börjar det bli dags att se upp för Spöken mm Halloween är på G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar